Vali Akın, Turizm Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur’dan kurum çalışmaları hakkında brifing alan Vali Akın, konferans ve sergi salonlarını da inceledi.

Akın, ziyarette yaptığı konuşmada, önemli bir kültürel mirasa sahip olan kentin bu değerlerinin en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini dile getirdi.

Ahi Evran-ı Veli’nin, Cacabey’in, Aşık Paşa’nın, diğer tasavvuf ve bilim adamları ile Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’deki kültürel mirasın gelecek nesillere taşınması gerektiğini vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Ahiler diyarı Kırşehir’de turizm çalışmaları hız kazanmalıdır. Kültür ve tarih arasındaki bağı korumalı, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız. Kırşehir'de yürütülen kültürel ve turizm alanlarında yapılan çalışmaların da yakın takipçisiyiz. Özellikle sahip olduğumuz termal kaynaklar sağlık turizmine kazandırılmalıdır. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Amacımız Kırşehir’i daha tanınır, daha çok turist ağırlayan bir kültür şehri haline getirmektir."

Kaynak: AA