Eski Öğretmenlere FETÖ Üyeliğinden Hapis İstemi

Adana'da örgüte ait kuruluşlarda öğretmen olarak çalıştıkları tespit edilen 13 kişi hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait kuruluşlarda öğretmen olarak çalıştıkları belirlenen 13 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Örgüt mensubu oldukları iddia edilen ve tutuksuz yargılanan eski öğretmenler A.K, E.K, F.A, F.Y, G.A.A, H.Y, K.D, M.K, N.A, R.K, M.K, S.Ç. ve U.T. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde, "Şüphelilerin Kozan'da daha önce faaliyet gösteren ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK ile kapatılan Özel Burç İlkokulu, Özel Işık Dershanesi Anafen Şubesi, Menekşe Kız Öğrenci Yurdu ve Koza Erkek Öğrenci Yurdunda SGK kayıtlarının bulunması, zanlıların silahlı terör örgütünün finans kuruluşu Bank Asyada hesap hareketliliklerinin tespit edilmesi hususları bir bütün olarak değerlendirildiğinde üzerlerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur." ifadesine yer verildi.

İddianamede beyanlarına yer verilen sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Kaynak: AA