Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonları

Operasyonlarda, 535 kilo 150 gram esrar ile 855 kök Hint keneviri ele geçirildi Gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında, 535 kilo 150 gram esrar ile 855 kök Hint keneviri ele geçirildi, gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve kullanımına yönelik il genelinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Kocaköy ilçesinde 7 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, traktöre bağlı römorkta yapılan aramada alt kısıma zulalanmış 141 kilo 650 gram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan T.Ç, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hazro ilçesinde 11 Temmuz'daki operasyonda, bir otomobilde 18 kilogram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgili gözaltına alınan A.Y, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hevsel Bahçeleri, Fiskaya Mahallesi'nin ve Dicle Üniversitesinin alt kısımları ile Dicle Nehri kenarında 10 Temmuz'da yapılan operasyonda da 5 ayrı noktada 855 kök Hint keneviri bulundu.

Bismil ilçesi Yukarı Koruklu köyünde ise bugün durdurulan hafif ticari araçta, 365 kilogram kubar esrar, 10 kilo 500 gram toz esrar ele geçirildi, olayla ilgili F.Ç. gözaltına alındı.

Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: AA