Darıca'da 15 Temmuz Şehitleri Etkinliklerle Anılacak

Darıca'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Darıca Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, şehitlik ve şehit aileleri ziyaret edilecek ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunacak.

Darıca Kent Meydanı'ndan sahile kadar Milli Beraberlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılacak ve özel anma programı gerçekleştirilerek, temsili nöbet tutulacak.

Etkinliklerde gece boyunca vatandaşlara ücretsiz yiyecek, içecek ikramı yapılacak ve ücretsiz ulaşım imkanı da sağlanacak,

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'ın Türkiye açısından unutulmayacak bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hepimizin ortak değeri ülkemizin gelişmesi ve refah seviyesini artırmak olmalıdır. Gelecek nesillere, çocuklarımıza yaşanabilir, özgür ve demokrasiyi özümsemiş bir devlet bırakmak hepimizin asli görevidir. Bu yüzden 'tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak' diyoruz. Bir daha bu tür hain darbe girişimlerinin yaşanmaması ve şehitlerimizin ebediyete kadar isimlerinin yaşatılarak, kahramanlıklarının gelecek nesillere aktarılması için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kabul edilen günde halkımızla birlikte değişik etkinlikler düzenleyecek ve sabaha kadar nöbette olacağız. Tüm halkımızı düzenleyeceğimiz etkinliklerimize bekliyoruz."

Kaynak: AA