Büyükelçi Yıldız'ın Sadr Bölgesi Ziyaretine Yoğun İlgi

Iraklılar, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın eşiyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin sosyal medyada çok sayıda övgü dolu mesaj paylaştı.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın eşiyle birlikte Bağdat'ın en yoğun nüfuslu ve güvenlik açısından riskli sayılabilecek Sadr Bölgesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret Irak'ta sosyal medyanın gündemine oturdu.

Irak'ta diplomatik görevinin yanı sıra yoğun halk diplomasisiyle öne çıkan Büyükelçi Yıldız, dün Bağdat'ın doğusunda Şiilerin yoğunlukta yaşadığı Sadr Bölgesi'ni ziyaret etti.

Bağdat'ta güvenlik açısından en riskli yerler arasında gösterilen bölgeyi ziyaretinde eşi Nesrin Yıldız da büyükelçinin yanında yer aldı.

Yıldız'ın ziyareti sosyal medyada da ilgi odağı oldu. Iraklı onlarca sivil toplum kuruluşu, aktivist, gazeteci ve genç, sosyal medya hesaplarından fotoğrafların yanı sıra çok sayıda övgü dolu mesaj paylaştı.

- Iraklı yetkililer bile rahatça gezemiyor

Bağdat'ta yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Sadr Bölgesi sık sık terör saldırılarına maruz kalıyor. Bu açıdan en riskli yerler arasında sayılan bölgeye Iraklı yetkililer ve siyasetçiler bile her zaman rahatça gidip gezemiyor.

Şii lider Mukteda es-Sadr'ın babası Ayetullah Muhammed Muhammed Sadık es-Sadr’ın adını taşıyan bölgede çok sayıda Sadr destekçisi bulunuyor.

ABD'nin 2003'teki işgali sonrası hayli bakımsız ve belediye hizmetlerinden yoksun kalan Sadr Bölgesi, başkentteki genç nüfus işsizliği ve yoksulluğun da en çok görüldüğü semtler arasında yer alıyor.

- Büyükelçi Yıldız ihtiyaçları yerinde tespit etti

Büyükelçi Yıldız dünkü ziyaretinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) bölgede yeniden faaliyete geçirdiği tesislerde incelemelerde bulundu.

Yıldız, Türkiye'nin ülkenin diğer yerlerinde olduğu gibi buraya da yardım elini uzatmasını sağlamak amacıyla engelliler okulundan spor tesisleri ve hastaneye kadar birtakım ziyaretlerde bulunup gerekli ihtiyaçları yerinde tespit etti.

Bölgenin misafirperverliğiyle karşılaşan Büyükelçi ve eşi, semtin özel ulaşım aracı "Tuk Tuk" ile kısa bir gezinti de yaptı.

Kaynak: AA