Beydeğirmeni Besi Ve Hayvancılık Projesi

KAYSERİ -Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Projesi kapsamında bölgeye yatırım yapacak hak sahiplerinin yerlerinin belirlenmesi amacıyla birinci etap kura çekimi yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Projesi’nin birinci etap kura çekimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Kura çekimini ve Beydeğirmeni Projesi’ni değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şunları kaydetti:

"Beydeğirmeni Besi Bölgesi 5,5 milyon metrekarelik bir alanda kuruluyor. 5,5 milyon metrekarelik alanın yaklaşık 2 milyon metrekaresinde yol, yeşil alan, sosyal donatı alanları, ticari alanlar olacak. Kalan alanda farklı büyüklüklerde 800 besi ahırı arsasında 80 bin baş hayvanın besisi yapılacak. Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin tüm alt yapısı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları tarafından gerçekleştiriliyor. Besi bölgesinde ahırların yanı sıra karantina bölgesi, kesimhaneler, veteriner üniteleri ve hayvan kliniği olacak. Hayvan atıklarının toplanması ve bertaraf işini Büyükşehir Belediyesi yapacak ve bu atıkları değerlendirmek için Biogaz Santrali kurulacak. En az 4 bin kişiye doğrudan iş kapısı olacak olan projenin her yıl 800 milyon lira kaynağı şehir ekonomisine aktaracağını tahmin ediyoruz. Beydeğirmeni Projesi’nin yatırım bedeli 1 milyar lirayı bulacak."

Kaynak: AA