'Yozgat Bisiklet' Projesi Faaliyete Geçiyor

Yozgat Belediyesince hazırlanan Yozgat Bisiklet (YOBİS) projesinde çalışmalar tamamlandı.

Kentin çeşitli yerlerinde kurulan bisiklet terminallerinden vatandaşlar kent kart sistemiyle faydalanacak.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada bisikletin, şehir içi ulaşımda kullanılmasında trafiği rahatlatıcı bir faktör olabileceğini söyledi.

Yozgat'ın coğrafi yapı itibariyle bisiklet kullanmaya elverişli olmadığına değinen Başkan Arslan, "Az da olsa olsa şehir içinde kullanılabilir. Ayrıca bir bisiklet kullanmak spordur, sağlık açısında önemli görüyoruz. Bu bisikletler şehir için ayrı bir renk oluşturacak vatandaşımız keyif için binebilecektir." diye konuştu.

Arslan, şehir içine 5 ayrı yere bisiklet istasyonu kurduklarını ve 80 bisiklet bulunduğunu anlatarak, "Bisiklet kullanmak isteyen vatandaşlarımız nüfus cüzdanı ile belediyemize kayıt yaptırıp mevcut ellerindeki kent kart veya kredi kartlarıyla istediği yerden bisikleti alıp, kullandıktan sonra istediği istasyona bırakabilecekler. Bisikletin saatliği 1 lira olacak." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak Atatürk yolu üzerine bir kilometre bisiklet yolu yaptıklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Talep olursa bu yolu üniversite yerleşkesine kadar uzatmayı planlıyoruz. Bunun dışında şehir merkezinde bisiklet yolu yapma imkanı bulunmadığı için mevcut yollarımızın kenarına şerit çekip bisiklet kullanıcılarına sunacağız. Şu anda bisikletlerimiz geldi istasyonlara yerleştiriliyor. Bisiklet kullanıcı kayıtlarını yapıyoruz. Bir hafta 10 gün içerisinde bisikletler kullanılmaya başlayacak."

Kaynak: AA