Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası Tunceli'de

Şampiyona, 56 Ekim'de Tunceli'de yapılacak Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel: 'Bu kent doğa sporları, su sporları, hava sporları, günübirlik ve uzun süreli kamp yapabilecek çok önemli potansiyellere sahip fakat yeterince tanıtımı yapılmadığı için turizmden payını alamamış'.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Tunceli Valiliği, 5-6 Ekim'de Tunceli'de Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası düzenleyecek.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'nin doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla Türkiye'de övgüyü hak eden bir şehir olduğunu söyledi.

Tunceli'de yaklaşık 1 yıldır görev yaptığını ve kenti geleceğe hazırlamak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Sonel, "Bu kent doğa sporları, su sporları, hava sporları, günübirlik ve uzun süreli kamp yapabilecek çok önemli potansiyellere sahip fakat yeterince tanıtımı yapılmadığı için turizmden payını alamamış." dedi.

Göreve başlamasının ardından ilin en önemli sorunlarının çözümü ve kenti bir cazibe merkezine dönüştürmek için 70'e yakın projeyi acil olarak hayata geçirdiklerini aktaran Sonel, şunları kaydetti:

"Tunceli kent merkezi ve mahallelerinde bataklık gibi, atıl, kullanılmayan alanlara vatandaşların hayallerinin ötesinde, yaklaşık 300 bin metrekarelik devasa ölçekli parkların yapımına başladık ve büyük ölçüde tamamladık. Kent merkezinde Munzur Çayı kıyısında yüzme alanları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları yaptık. Munzur Çayı'na gondol, jet ski, gezi teknesi koyduk. Yaptığımız bu çalışmalarla Munzur Çayı ve çevresi Venedik gibi, batıdaki sahillerimiz gibi oldu. 2 milyon 300 bin lira tutarında doğa sporlarının altyapısını güçlendirme projesi hazırladık ve kısa sürede başlayacağız. Bütün bu yaptığımız projelerle Tunceli artık huzur kenti ve turistleri, spor kafilelerini ağırlamaya hazır."

Tunceli'nin yakın zamanda 5 gün süreyle Rafting Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığını anımsatan Sonel, turnuvaya katılan tüm takımların kentten son derece memnun ayrıldıklarını söyledi.

Tunceli'nin artık altyapısı ve deneyimleriyle her türlü şampiyonaya ev sahipliği yapabileceğini belirten Sonel, "Yakın bir zamanda kentimizi Hava Sporları Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ve çalışma ekibi ziyaret etti. Tunceli'de hava sporları alanında bir şampiyona düzenlemek için sahada çalışma yürüttüler. Ön çalışmaların ardından bugün yaptığımız görüşmede 5-6 Ekim tarihlerinde Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'nın ilimizde yapılması kararı alındı. Kentimiz bu organizasyonu fazlasıyla hak ediyor. Hazırlıklarımıza başladık. Kentimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Bu tür şampiyonaların kentin tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını anlatan Sonel, şunları söyledi:

"Tunceli deyince insanların aklına terör geliyor. Oysa Tunceli bu algıyı hak etmiyor. Tunceli'de güvenlik birimlerimiz terörle mücadelede ciddi başarılar elde ettiler. Kentimiz huzura ev sahipliği yapıyor. Bu şehir artık çeşitli spor branşlarında düzenlediği ve düzenleyeceği şampiyonalara anılsın. Doğasıyla, Munzur ve Pülümür Çayı kıyılarındaki doğal plajlarıyla, organik tarımsal ve hayvansal ürünleriyle, misafirperver insanlarıyla, tarihi eserleriyle, su ve hava sporlarıyla, rafting ve kano ile anılsın istiyoruz. Onun için yaptığımız her yatırımı ve organizasyonun kentin geleceği için en ince detayına kadar hesaplayarak planlıyor ve hayata geçiriyoruz."

Projelerin hayata geçirilmesi sürecinde hükümetin Tunceli'ye pozitif ayrımcılık yaptığını ve her konuda desteklediğini vurgulayan Sonel, projelere destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Tunceli halkı adına şükranlarını sundu.
Kaynak: AA