Türk Öğrenci Stanford Yolcusu

Terakki Vakfı Orta Okulunu ile Robert Kolejini birincilikle bitiren Nazlı Uğur Köylüoğlu, Silikon Vadisi'nin kurulmasına öncülük eden Stanford Üniversitesini tercih etti Nazlı Uğur Köylüoğlu: 'Stanford Üniversitesinin girişimcilik ve teknolojik yenilikler alanında dünyada ilk 2'de yer alması da benim için önemli bir kriter'.

Terakki Vakfı Orta Okulunu ile Robert Kolejini birincilikle bitiren Nazlı Uğur Köylüoğlu, Stanford Üniversitesini tercih etti.

Mezuniyet töreninde "Mütevelliler", "Sosyal Bilimler", "Marry Mills Patrick" ve "Koç Ailesi" ödüllerini alan Köylüoğlu, Robert Kolejinde Harvard Kitap Ödülünü ve bilim alanlarındaki başarısından dolayı Prof. Seyhan Nurettin Ege Kadın Bilim Ödülünü de kazandı.

Eğitimine, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin entegrasyonunu hedefleyen STEM'de (Science, Technology, Engineering, Mathematics) devam etme kararı alan Köylüoğlu, eğitim hayatına dünyanın en iyi 5 üniversitesinden biri olan ve Silikon Vadisi'nin kurulmasına öncülük eden Stanford Üniversitesinde devam edecek.

Stanford Üniversitesini tercih etme nedenlerini anlatan Köylüoğlu, şunları kaydetti:

"Stanford Üniversitesi dünyadaki en büyük bütçeye sahip 3. üniversite. Girişimcilik kavramını en çok destekleyen üniversitelerden biri ve Nobel Ödülleri sahiplerinin 21'i buradan mezun. Silikon Vadisi'nde bulunan şirketlerin üst düzey yöneticilerinin burada ders vermesi, öğretim üyeleri ile kurdukları işbirlikleri ilham verici. Bu insanlarla fikir paylaşımında bulunma olanağı, mentörlük faaliyetleri, farklı disiplinler ve fakülteler arasında ağ kurmayı ve işbirliğini teşvik eden yaklaşımları ve diğer sundukları fırsatlar kararımı en çok etkileyen faktörler arasında. Stanford Üniversitesinin girişimcilik ve teknolojik yenilikler alanında dünyada ilk 2'de yer alması da benim için önemli bir kriter."
Kaynak: AA