Sorgun'da Mevsimlik İşçilere Sağlık Hizmeti

Sorgun İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında işçi ve çocuklarda sağlık taraması yapıyor.

Sorgun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Parlak, verilen mobil sağlık hizmeti ile temel sağlık hizmetlerine kolay ulaşamayan dezavantajlı gruplara, yerinde koruyucu ve geliştirici sağlık hizmeti vereceklerini belirterek, çalışmaların sonbahar mevsimi sonuna kadar süreceğini belirtti.

Mevsimlik tarım işçilerine sunulan sağlık hizmetlerinin kayıtlarını, kurumun belirlediği standartlar doğrultusunda tuttukları bilgisini veren Parlak, şöyle konuştu:

"Bu kayıtları ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda kişinin kayıtlı olduğu aile hekimliği birimi ile paylaşıyoruz. Sorgun İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak mayıs ayından bu yana 23 bölgede kurulmuş 58 çadırda 496 kişiye sağlık hizmeti götürüyoruz. Hizmetlerimiz ilk tespit, izlem, muayene, takip olarak sürekli rotasyonlar halinde devam etmektedir. Ayrıca bu işçilerimizin çocuklarının diş muayenelerini yapıp diş fırçası ve macun dağıtıyoruz. Aşılarının yanı sıra 0-18 yaş arası boy kilo ölçümü, 15-49 yaş arası kadın ve gebe izlenimi hizmetleri de veriyoruz. Gebe ve bebeklere gerekli ilaç dağıtımını yapıp, aile planlaması hakkında danışmanlık hizmeti sunuyoruz."

Parlak, rahim ağzı kanseri taramaları sorgulanıp yaptırmayanların numunelerinin çadırlarda alındığını ve çalışmaların sonbahar mevsimi sonuna kadar süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA