Polisten 'Hırsızlığa Karşı Tedbir' Eğitimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tatile gidecek vatandaşların hırsızlık mağduru olmamaları için bilgilendirme çalışması yürütüyor Toplantılar düzenleyen ekipler, tatile gitmeye hazırlanan vatandaşlar, site yöneticileri ve güvenlik görevlilerini, yaz döneminde yaşanabilecek hırsızlıklara karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriyor.

TANSEL PARLAK - ÜNAL GÜNDOĞDU - İstanbul polisi, sitelerde toplantılar düzenleyerek, tatile gitmeye hazırlanan vatandaşlara, yaz döneminde yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgi veriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, okulların kapanmasının ardından İstanbul'da yaşayan vatandaşların bir bölümü, yıllık izinlerini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçiriyor.

Evlerin boş olduğu dönemlerde hırsızlık olaylarının artması ihtimalini değerlendiren İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, site sakinleri, yöneticileri ve özel güvenlik personellerine yönelik yoğun bilgilendirme faaliyetlerine başladı.

Bu kapsamda İstanbul genelinde siteleri dolaşarak toplantılar düzenleyen polisler, tatile çıkmaya hazırlanan vatandaşlar ile site yöneticileri ve güvenlik görevlilerine, hırsızlıklara karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgiler veriyor.

Polisler, tatile çıkacak vatandaşların ikametgahlarından ayrıldıkları anda site güvenlik ve yönetimini bilgilendirmelerinin önemli olduğu uyarısında bulunuyor. Evlerde varsa eğer alarm sistemlerinin aktif olup olmadıklarının kontrol edilmesi de yapılan uyarılar arasında yer alıyor. Civarda görülen şüpheli şahısların polise bildirilmesi ve evden çıkmadan önce kapı pencerelerin kapalı olması gibi son kontrollerin yapılması gerektiği de vurgulanıyor.

Telefon ve internet dolandırıcılığına karşı da vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda bilgilendirmeler yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, bilgilendirme faaliyetlerinin yaz boyunca süreceği bildirildi.

Kaynak: AA