Güvenilir Alışverişin Adresi Çankaya

Çankaya Belediyesi, birer kent meydanı haline dönüştürdüğü pazar yerlerinde vatandaşların güvenli ve huzurlu alışveriş yapmaları için denetimlerini sürdürüyor.

Pazar yerlerini sadece sebze meyve alışverişi yapılan yerler olmanın dışında vatandaşların sürekli kullanımına açan Çankaya Belediyesi, ilçede bulunan pazar yerlerindeki ölçü ve tartı aletlerinin denetim ve muayenelerini aralıksız sürdürüyor. Çankaya Belediyesi, pazar yerlerinde rutin denetimlerinin yanı sıra Belediye Meclisinin aldığı kararla her yıl ölçü ve tartı aletlerinin denetim ve muayenelerini de ara ara gerçekleştiriyor. Ekipler, pazar esnafını elektronik terazi kullanmaları konusunda uyarırken, bozuk terazi kullanan ve kurallara uymayan esnafa da cezai yaptırım uyguluyor. Alışverişe gelen insanların satın aldıkları ürünleri tartabilmeleri için pazar yerlerine elektronik tartı aleti koyan Çankaya Belediyesi, bu hizmetiyle vatandaşların güvenli alışveriş yapmalarını sağlıyor.

Çankaya Belediyesi, ayrıca pazara alışveriş torbası ile gelmeyen ya da sebze meyve alışverişi yapan vatandaşlara tahsis ettiği alışveriş arabası ile pazar alışverişini çile olmaktan çıkarıyor. Hemen hemen her pazar yerinde mevcut olan alışveriş arabaları ile pazar torbalarını rahat taşıyan vatandaşlar, belediyenin bu uygulamasından dolayı pazar yerinden oldukça memnun ayrılıyor.
Kaynak: İHA