Gaziantep'ten Kısa Kısa

Şahinbey Belediyesi Yukarıbayır Mahallesi'ne sosyal tesis inşa ediyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her mahalleye bir sosyal tesis yaptırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yukarıbayır Mahallesi'nde de mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir sosyal tesis ve taziye evi inşaa etmeye başladıklarını belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Burada boş alan olmaması nedeniyle sosyal tesisi ve taziye evi yapım çalışmalarımız gecikti. Maalesef bu mahallemizde sosyal donatı, park ve okul alanı bırakılmamıştı. Yukarıbayır Mahallesi bizim için önem taşıyan mahallelerimizden birisi, biz de bu çerçevede evleri kamulaştırıp yıkarak sosyal tesis için alan açtık. Sosyal tesisi inşaatına başladık. Birkaç ay içerisinde de vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız."

- GTO'dan Mutlu Kafe'ye ziyaret

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve üyeler, Down Sendromlu çocukların sosyal hayata katılması ve özgüven edinmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Masal Park’ta kurulan Mutlu Kafe’yi ziyaret etti.

- GAÜN mühendislik fakültesi akredite edildi

Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) eğitim öğretim, bilimsel araştırmaları ve hizmet kalitesini artırmak için sürdürülen kalite anlayışı çerçevesince, akreditasyon ve kalite çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından şu ana kadar GAÜN Tıp Fakültesi (Türkçe) ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Uluslararası Akredite Kuruluşu olan Pearson Assured tarafından akredite edildi, GAÜN Sporium ile Naci Topçuoğlu MYO ise TS EN ISO 9000:2015 kalite belgelerini aldı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de üniversitelerinin kurumsal kimliğinin ve uluslararası kalite anlayışının bir kez daha tescillenmiş olmasından dolayı duymuş olduğu mutluluğu dile getirdi.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (NÖ) İngilizce, Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) İngilizce, Gıda Mühendisliği (NÖ) İngilizce ve Tekstil Mühendisliği (İngilizce) 3 bölümünde 4 programın akredite edildiğini belirten Gür, akredite edilen mühendislik lisans (Bachelor) programları EUR-ACE Etiketi (EUR-ACE Label) almaya da hak kazandığını bildirdi.

- CHP’li Milletvekilinden Bakan Gül’e tebrik

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gaziantep milletvekili seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Adalet Bakanı olarak görevlendirilen Abdülhamit Gül’ü tebrik etti.

Yılmazkaya, yaptığı yazılı açıklamada, bir hemşehrisi olarak Gül'ün yeni kurulan kabinede göreve gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, CHP olarak Gazianteplinin sorunlarının çözümü noktasında atılacak her türlü adımın arkasında olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA