Ebru Özkan için şartlı tahliye kararı

İsrail mahkemesi Ebru Özkan'ın şartlı tahliyesine itiraz eden askeri savcılığın kararını reddederek şartlı tahliye kararının uygulanmasına karar verdi. Özkan tutuksuz yargılanacak.

Ebru Özkan için şartlı tahliye kararı
Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, askeri savcılığın itiraz talebini reddederek Özkan hakkındaki şartlı tahliye kararının uygulanmasına karar verdi. Özkan tahliye edilecek ancak Türkiye'ye dönmesine izin verilmeyecek ve pasaportuna el konulacak. Özkan'ın yargılanması tutuksuz olarak devam edecek.

İsrail savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Özkan'a, "Hamas'a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve 'düşman bir tarafın' gönderdiği parayı ülkeye sokmak" şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltilmişti.

Türk vatandaşı Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran'da İstanbul'a dönüşü öncesinde Tel Aviv'deki havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.