Bursa'da '15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi'

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: '15 Temmuz sıradan bir olay değil, cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biridir. Bu milletin birliğinin ve beraberliğinin resmidir 15 Temmuz. Bu yüzden 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Anadolu Ajansı muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi", törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Caddesi'nde bulunan tarihi belediye binasının önündeki Açık Hava Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında, Türkiye'nin 2 yıl önce çok ciddi bir sıkıntı atlattığını hatırlattı.

Aktaş, halkın duyarlılıkla çıktığı meydanlarda ülkesini savunduğunu vurgulayarak, "Anlamlandıramıyoruz. Milletin parasıyla alınmış silahlarla, milletin okullarında okumuş, bu devletten rütbe ve makam almış kişiler, bu milletin evlatlarına silah sıktı, bomba attı." dedi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerde ciddi sıkıntılar yaşandığını anlatan Aktaş, "Bu millet oyuna gelmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 'Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet' çatısı altında toplanan millet, birlik ve beraberlik içerisinde durdu, Türkiye bu önemli sorunu hep birlikte atlattı ama 251 vatan evladı şehit oldu. 15 Temmuz 2016 tarihindeki kanlı darbe kalkışmasının, bu neslin hafızalarından çıkması mümkün değildir." diye konuştu.

Aktaş, 15 Temmuz'da birilerinin hain emellerine ulaşmak adına bu ülkenin huzuruna ve istikrarına darbe vurmaya çalıştığını dile getirerek, "Amacımız, bu anları unutturmamaktır. 15 Temmuz sıradan bir olay değil, cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biridir. Bu milletin birliğinin ve beraberliğinin resmidir 15 Temmuz. Bu yüzden 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Aktaş, 15 Temmuz Pazar günü Heykel'deki valilik binasının önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü"nün gerçekleştirileceğini, gece de meydanda olacaklarını sözlerine ekledi.

Açık Hava Sanat Galerisi'nin yanı sıra Beşevler Parkı, Hüdavendigar Kent Parkı, Kent Meydanı ve Gemlik'te de eş zamanlı açılan sergilerde, 70'er fotoğraf yer alıyor.

Kaynak: AA