Bingöl'de Ortaokul Yaz Okulu Açıldı

Bingöl Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve TÜGVA İl Temsilciliği işbirliğiyle ortaokul yaz okulu açıldı.

Kapalı Spor Salonu'nda açılan okula 500 öğrenci kayıt yaptırdı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaz okulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Burada açıklama yapan Başkan Barakazi, geleceğin gençliğini desteklemek amacıyla ortaokul yaz okulunu hizmete açtıklarını söyledi.

Okula katılım sağlayan öğrencilerin 6 hafta katılacakları ve birçok alanda etkinlik yapacaklarını belirten Barakazi, "Buraya katılan çocuklarımız bir yandan temel dini bilgileri öğrenecek diğer yandan kültürel ve sportif alanındaki yeteneklerini geliştirecek. Zeka ve akıl oyunları oynanacak ayrıca kitap okuma saatinde bilgi birikimi artırılmış olacak." diye konuştu.

Barakazi, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikler yanında camilerde de Kur’an-ı Kerim eğitimi alacaklarını vurguladı.

Barakazi, şunları kaydetti:

"Haftanın 5 günü yaz okuluna gelecek olan çocuklarımız, müftülüğümüzce hazırlanan 20 cami ve belediyemizin Yeşilyurt Mahallesi’ndeki kadın koordinasyon merkezinde Kur’an-ı Kerim, ahlak ve siyer dersleri alacak. Çocuklarımız, futbol, basketbol, bowling, masa tenisi, voleybol gibi sportif etkinliklere katılarak hem yeteneklerini geliştirecek hem de güzel zaman geçirecek. Yine zeka oyunları, münazara, sinema filmleri, kitap okuma, gezi gibi programlarımız olacak."

TÜGVA İl Temsilcisi Suat Çiçin ise, yaz okulundaki amacın sadece bilgi vermek değil aynı zamanda şuur kazandırmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA