Başkan Kocamaz, 1/5 Binlik Planı Anlattı

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Kentin önünü açacak konularda biz herkesle uzlaşmaya varız. Bu kenti herkesle birlikte yönetmek istiyoruz. Herkesin de aynı şekilde bakmasını istiyoruz." dedi.

Başkan Kocamaz, bir otelde düzenlenen ve sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, dernekler, meclis üyeleri ve iş insanlarının katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Meclisinin 6 Şubat 2018'de oy birliğiyle kabul ettiği 1/5 bin ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planını anlattı.

Planın uzun süredir kent halkı tarafından beklendiğini belirten Kocamaz, kentin çehresinin değişerek, daha modern bir görünüme kavuşacağını aktardı.

Kocamaz, göreve geldikleri aydan itibaren imar ve ulaşım planları konusunda çalışmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Alınan radikal kararlarında kentin paydaşları tarafından sahiplenilmesi ve arkasında durulması gerekir. 1/5 binlik plan, ilgili bakanlık tarafından onaylandı. Ama orada da birçok sorun yaşadık. Adınız Büyükşehir Belediyesi ama İçelle ilgili alınacak karalarda yetkiniz bir yere kadar. İmarla, kıyılarla, serbest bölge ile ilgili, organize sanayi bölgesi ile ilgili çok fazla yetkiniz yok. Dolayısıyla biz bu imar planını bir bütün olarak ortaya çıkarmakta maalesef zorlanıyoruz. Yine nükleer santralin olduğu bölge stratejik bölge ilan edildi. Orada da Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin hiçbir yetkisi yok. Dolayısıyla bunların arasında biz kurtarabildiklerimizi kurtarmaya çalışıyoruz."

Mecliste, 1/5 binlik planın oy birliğiyle onaylandığını anımsatan Kocamaz, sonrasında gelen dilekçelerin 3 aydır tek tek değerlendirildiğini belirtti.

Kocamaz, şahsi meselelerin değil kentin geleceğinin ön plana çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Kentin önünü açacak konularda biz herkesle uzlaşmaya varız. Bu kenti herkesle birlikte yönetmek istiyoruz. Herkesin de aynı şekilde bakmasını istiyoruz. Şahsi beklentileri bir kenara bırakıp, olaylara objektif yaklaşma alışkanlığını bu kentin insanına kazandırabilirsek her şey daha güzel olur." diye konuştu.

İçel'nin ayrıntıları ve farklılıklarıyla diğer illerden farklı bir şehir olduğunun altını çizen Kocamaz, şunları kaydetti:

"Biz bu kenti paydaşlarımızla geleceğe taşımak istiyoruz. Zaman zaman eleştiri alıyoruz. Ama inanın bu kadar açık, bu kadar şeffaf ve kentin bütün bileşenleri ile bir araya gelerek bütün konuları tartışan, ülkede bizim gösterdiğimiz hassasiyet çerçevesinde tartışan bir başka Büyükşehir Belediyesi de yok. Bu kent huzur, barış ve kardeşlik kenti. Bu hizmetler zaten olur. Bundan önemlisi bu barış ve huzur ortamını gelecek nesillere de taşıyabilmek."

Başkan Kocamaz'ın ardından Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, yaptığı bilgilendirme sunumunda 1/5 binlik planda yer alan yerleşim ve çalışma alanları, plan etapları, nüfus kararları, yoğunluk dağılımı ve ulaşım kararları gibi gelişmeleri aktardı.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Yakup Kurt ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı personeli Salih Yılmaz da "İçel Ulaşım Ana Planı" ve "İçel Metrosu Hat 1" konularında bilgilendirme sunumu yaptı.

Kaynak: AA