112'Yi Gereksiz Yere Meşgule Edenlere Para Cezası

Denizli’de ’112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak meşgul eden ve asılsız ihbarlarda bulunan 2 kişiye Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası kesildi.

Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 112 numarasına asılsız ihbarda bulunanlara ve meşgul edenlere yönelik cezai yaptırımların devam ettiği belirtildi. Çağrı merkezine asılsız ihbarlarda bulunanların ve gereksiz yere meşgul edenlerin numaralarının tespit edildiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İçişleri Bakanlığımızca yürütülen proje kapsamında 2013’ten itibaren ilimizde tüm acil numaralar (110, 122, 155, 156, 177) tek numara ‘112’ üzerinden hizmet vermektedir. Kapsam dahilindeki tüm kurumların çağrıları günlük 4 bin civarında olup yine günlük olarak merkezden yaklaşık bin civarında vakanın operasyonu yürütülmektedir. Bu yoğunlukta 112 acil çağrı numarasını meşgul edenlere yönelik valiliğimizce yaptırımlar da devam etmektedir. Bu kapsamda, Denizli 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul eden 2 kişiye geçtiğimiz ay ‘Kabahatler Kanunu’ gereği para cezası uygulanmıştır. Özellikle yaz aylarında artan çağrı yoğunluğunda gereksiz yere 112 numarasını arayarak meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunan kişiler, acil birimlerin işini yapmasına ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanların ulaşmasına engel olmaktadır. Bu gerekçeyle asılsız olarak sürekli arayan ve meşgul edenler, çağrı sistemi üzerinden tespit edilerek cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın, 112 numarasını acil ve gereken durumlarda aramaları konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur."
Kaynak: İHA