Tayland'da 2 çocuk daha mağaradan kurtarıldı

Tayland’da Tham Luang Nang Non mağarasında mahsur kalan 13 kişilik gruptan 8’inin kurtarılmasının ardından bugün operasyonun 3. aşamasında 2 çocuk daha kurtarıldı. Şu anda mağarada kurtarılmayı bekleyen 3 kişi bulunuyor.

Tayland'da 2 çocuk daha mağaradan kurtarıldı
Tayland’ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde yaptıkları gezi sırasında antrenörleri ile birlikte bir mağarada mahsur kalan çocukları kurtarma operasyonu 3. aşamasında devam ediyor. Mağaranın girişinden bir ambulansın daha ayrıldığı 2 çocuğun daha kurtarıldığı belirtildi.

Operasyonun ilk 2 aşamasında kurtarılan 8 çocuğun hastanede tedavilerinin devam ettiği ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çocuklar, enfeksiyon kapma riskleri olduğu gerekçesiyle aileleriyle görüştürülmüyor.

Yaşları 11-16 arasında değişen 12 futbolcu çocuk ile antrenörleri, 23 Haziran’da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezi sırasında şiddetli yağış nedeniyle mağaranın girişini su basması sonucu içeride mahsur kalmıştı. Grup, 9 gün süren arama çalışmalarının ardından dalgıçlar tarafından bulunmuştu.
Kaynak: İHA