Muş'ta Çilek Hasadına Başlandı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleriyle "Genç Çiftçi" Projesi kapsamında kurulan çilek bahçelerinde ilk hasat yapıldı.

Kırköy beldesinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta 5 dönümlük alanda kurulan çilek bahçesinde incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Abdullah Kaydoğdu, yaptığı açıklamada, ilk çilek hasadının yapıldığını söyledi.

Çiftçinin çileğin kilosunu 5 liradan sattığını anlatan Kaydoğdu, "Bu da çiftçi için büyük bir gelir kaynağı olmuştur. Bu amaçla Muş'ta her geçen gün çilek ekimi yaygınlaşmaktadır. İlimizde 180 çilek bahçesi kuruldu. Müdürlük olarak bakım, beslenme ve teknik destek konusunda çiftçimize yardımcı oluyoruz." dedi.

Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanan Sevda Güler de kurduğu çilek bahçesinde ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirerek, "Devlet desteğiyle 5 dönümde ekim yaptık. 2 dönümde de kendi olanaklarımızla ekim yaptık. Şu anda ürün toplamaya başladık. Elde ettiğimiz ürünlerimizin satışına başladık. Çilek bahçesi geçim kaynağımız oldu. Devletimiz kadınlara çok destek oluyor. Bu anlamda devletimize teşekkür ediyorum. Kadınların ayakları üstünde durması gerekiyor." diye konuştu.

Yunus Güler ise ürettikleri çileklerin çok lezzetli, aroması ve görüntüsünün de çok güzel olduğunu dile getirdi.

Güler, "Tamamen organik, hormonlu değil. Tarlada kilosunu 5 liradan satıyoruz. Çilek bahçesinde kurduğumuz 10 güneş paneliyle de elde ettiğimiz elektrikle kuyudan su çekiyoruz. Çilek ekiminin dışında salatalık, domates, biber ve karpuz gibi ürünleri ekerek, evin sebze ihtiyacını da karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA