MAYA Holding, Mardan Otel İle İlgili Tüm Görüşmelerden Çekildiğini Açıkladı

MAYA Holding, Antalya’da Azeri asıllı Rus işadamı tarafından 2009 yılında açılan fakat borçları nedeniyle icralık olan Mardan Palace Hotel ile ilgili tüm görüşmelerden çekildiğini açıkladı. MAYA Turizm Grup CEO’su Sadrettin Akyıl imzasıyla yapılan açıklamada grubun 07.10.2018 tarihi itibarıyla Mardan Hotel ile ilgili tüm görüşmelerden çekildiği ve bugün itibarıyla herhangi bir tasarruflarının olmadığı bildirildi.

MAYA Holding’in Hong Kong merkezli yabancı sermayeli bir grup olduğuna dikkat çekilen açıklamada konuyla ilgili yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve MAYA Grup tarafından yapılmadığının altı çizildi.

Açılışına dünya yıldızları katılmıştı

Antalya’nın Aksu ilçesi Kundu turizm bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace Hotel, 2009 yılında hizmete açılmış ve görkemli gerçekleşen bu açılışa Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızlar katılmıştı.

Elektriği ve suyu kesildi

Son yıllarda borçları nedeniyle zor günler yaşayan otel, rezervasyon alımlarını durdurup mevcut müşterileri de tur operatörleri aracılığıyla farklı otellere yönlendirmişti. Yine daha önce Mardan Palace Hotel’in, Antalya Su ve Atıksu İdaresi’ne (ASAT) olan 2 milyon lira civarındaki borcu nedeniyle suyu, biriken elektrik borçları nedeniyle elektrikleri de kesilmişti. Otel ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 51 milyon TL civarındaki prim borçları nedeniyle de stadyum ve spot otel bloğu satışa çıkarılmıştı.
Kaynak: İHA