İslam İşbirliği Teşkilatı, Afganistan İçin Karar Alacak

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olan 57 ülke, Afganistan’da barış, güvenlik ve istikrar için karar alacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı, Afganistan İçin Karar Alacak
Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde ve Suudi Arabistan hükümetinin ev sahipliği ile İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olan 57 ülkeden din alimleri, müftüler, ilim adamları ve akademisyenler bir araya gelerek, Afganistan’da barış, güvenlik ve istikrar için istişareler ve görüşmeler ardından karar alacak. İki gün sürecek konferansa Afganistan ulema şurasının temsilcileri de katılacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Afganistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı yaptığı açıklamada, “Bu konferans Afganistan’da Müslümanın Müslümanı öldürdüğü, kardeş kanının döküldüğü, kırk yıldan beri devam eden savaşa son vermek için dünyadaki 1 buçuk milyar Müslüman ve 57 İslam ülkesinin ortak iradesini temsilen din alimlerinin yapacağı görüşmeler, istişareler ve alacağı kararlarla tarihe önemli bir not düşecek” ifadelerini kullandı.

Taliban ise yaptığı yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan hükümetinden isteğimiz, Müslüman ve kafir savaşında, işgalci Amerika’nın yanında durmamalarıdır. Suudi Arabistan, Sovyet işgali döneminde, Afgan halkına ettiği yardımdan dolayı teşekkür ederek, tekrar halihazır durumda ise Afgan halkına desteklerini umuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA