Gesi Jandarma Karakolu Hizmete Açıldı

Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçesinde hizmet verecek Gesi Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası törenle açıldı.

Kayseri Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, açılışta yaptığı konuşmada, devletin en önemli görevlerinden birinin vatandaşın huzuru, can ve mal güvenliği ile namusunu korumak olduğunu söyledi.

Açılışını yapacakları binada 1936 yılında Melikgazi Kaymakamlığı'na bağlı Gesi Jandarma Karakol Komutanlığı'nın oluşturulduğunu ve zamanla çeşitli sebeplerden dolayı 2013 yılında lağvedildiğini anımsatan Avcı, ancak aradan geçen zamanla tersine göç ve asayiş hizmetlerinde görülen lüzum üzerine tekrar burada karakol açılmasına karar verildiğini belirtti.

Bugün, bu karakolun açılışını yapmak için bir araya geldiklerini dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanımız Memduh Bey'in teklifi üzerine, buradaki karakol hizmetlerinin tekrar kurulması, görüşmeler neticesinde karara bağlanmıştır. Karakolun, alınan onaylardan sonra aslına uygun olarak 112 bin lira harcanarak hizmete açılmasında büyük emeği olan başkan ve ona destek verenlere teşekkür ediyorum."

Törende, karakol binasının yeniden hizmet verir hale getirilmesindeki katkılarından dolayı Vali Vekili Avcı tarafından Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç'a şilt takdim edildi.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Bekmez'in de katıldığı törende karakol binasının açılışı kurban kesilerek, dualarla yapıldı.

Kaynak: AA