Geleceğin Liderleri ESER'de

Dünyanın lider yetiştiren en büyük gençlik organizasyonu "AIESEC" öğrencileri, Eyüpsultan Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi (ESER) öğrencileri ile 5 hafta sürecek eğitim için bir araya geldi.

Üniversite öğrencileri ve mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanı sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yeteneklerle buluşturan dünyanın en büyük gençlik organizasyonu AIESEC, ESER’e kayıtsız kalamadı.

ESER’in yetenekli öğrencileri ile yabancı dil eğitiminden, taş boyama sanatına kadar bir çok farklı alanda ilgilenen öğrenciler, 5 hafta boyunca sürecek eğitimde hem ESER’li öğrenciler ile sosyal aktiviteler yapmış olacak hem de her biri kendi kültürlerinden bilgileri öğrenmiş olacaklar.

ESER’li çocuklar ile kısa sürede kaynaşan AIESEC öğrencileri, derslerden arta kalan zamanlarda bile Eser’den ayrılmak istemiyor. AIESEC öğrencileri ile birlikte vakit geçirmekten son derece keyif alan Eser’in çalışkan öğrencileri 5 haftalık eğitim programının bitmemesini istiyor.

AIESEC’li öğrenciler ise ESER ile alakalı düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Buraya bayıldım. Eğlenceli aktivitelerle dolu. Öğretmenlerin nasıl sıkı çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ve öğrencilerin eğlendiklerini görebilirsiniz. Bu projenin sahibi Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ederiz. Gerçekten çok iyi bir uygulama.

Her nasıl yardımım dokunacaksa onu sağlamak için buraya geldim. Ve bana çok şey öğrettiklerine inanıyorum. Umarım bu deneyimin sonunda daha fazlasını öğrenebilirim."
Kaynak: İHA