Emeklilerin Yayla Sevinci

Burhaniye ilçesinde, Disk/Emekli-Sen Burhaniye Şubesi, Emekli-Sen’in 23 kuruluş yıl dönümünü Kozak Yaylası’nda piknik düzenleyerek kutladı. Emekli-Sen üyelerinin ve dostlarının katıldığı piknikte, şarkılar söylendi ve türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Emeklilerin Yayla Sevinci
Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan emekliler, otobüslerle Kozak Yaylası’na hareket etti. Fıstık çamlarının altında, çevre yürüyüşünün de yapıldığı piknikte, mangallar yakılırken, türküler söylendi ve halaylar çekildi. Emekliler, unutulmaz bir gün yaşadı. Bir konuşma yapan şube başkanı Akın Akkaya, katılımcılara teşekkür etti. 12 Temmuz 1995 yılında Emekli-Sen’in kurulduğunu ve 1997 yılında ise Avrupa Emekli Sendikaları Federasyonu (FERPA) üye olduklarını anlatan Akın Akkaya, “Emeklilerin çıkarlarını yerel ve genel anlamda ekonomik, sosyal ve kültürel haklarını savunuyoruz. Burhaniye de 7 yıldır sendika şubemiz kesintisiz yoluna devam etmektedir. Sendikamızdan ayrılarak başka bir sendika kurduğunu iddia edenlerin yalanlarına kanmayalım" dedi.

Akkaya, daha sonra genel başkan Veli Beysülen’den gelen kutlama mesajını okudu. Üyeler organizasyonu düzenleyen yetkililere teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA