Doğaseverler Çamlık Mağaraları'nda Buluştu

Konyalı doğaseverler Derebucak ilçesindeki Çamlık Mağaralarında yürüyüş etkinliği yaptı.

Beyşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen Çamlık Mağaraları Doğa Yürüyüşü etkinliğine doğaseverler yoğun ilgi gösterdi.

Beyşehir Belediyesi Sosyal Etkinlikler Sorumlusu ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenledikleri etkinliklere bir yenisini eklediklerini söyledi.

Son etkinlikte, doğaseverleri dünyaca ünlü Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mağaraları ile buluşturduklarını ve bu bölgeyi tanıttıklarını belirten Büyükkafalı, şunları kaydetti:

"Beyşehirli doğaseverlerin yanı sıra Konya Doğa Yürüyüş Topluluğu mensubu doğaseverlerin de katıldığı doğa yürüyüşü etkinliğimiz kapsamında bölgede bulunan Balatini, Suluin ve Körükini mağaralarını da bazılarının içerisine kadar girerek yakından görme ve tanıma imkanı buldu. Etkinliğe 65 doğaseverimiz katıldı. Katılımcılar, mağaralar çevresindeki dere kenarından 9 kilometre boyunca yürüyerek etkinliği gerçekleştirdi."

Kaynak: AA