Batı Şeria'da 65 Yaşındaki Filistinli Mahkum İçin Protesto

Batı Şeria’da İsrail askerinin tutukladığı 65 yaşındaki Filistinli Sıtkı el Zeru’nın serbest bırakılması için onlarca Filistinli tarafından gösteri düzenlendi.

Batı Şeria'da 65 Yaşındaki Filistinli Mahkum İçin Protesto
Batı Şeria’nın El Halil kentinde Uluslararası Kızılhaç önünde toplanan genç-yaşlı onlarca Filistinli, 65 yaşındaki Sıtkı el Zeru’nun İsrail askerleri tarafından tutuklanmasını protesto etti. Göstericiler 2002 yılında İsrail güçleri tarafından esir alınan Zeru’nun tedavi görmesi ve serbest bırakılmasını talep etti.

Protestoya katılan Filistin Esirler Derneği Yöneticisi Emjed Ennejar, “16 yıldır gözaltına alınan, zor tıbbi şartlardan muzdarip, kendi ayakları üzerinde duramayan esirlerin hayatını kurtarmak için Uluslararası Kızılhaç’ı acil müdahale etmeye çağırıyoruz” dedi.

El Zeru’nun annesi Meryem ise, “İsrail güçleri 2 yıldır oğlumu görmemi engelliyor, oğlumun serbest bırakılması için tüm dünyaya sesleniyorum” dedi.

El Zeru’nun kızı İbtisam da babasının durumunu şöyle dile getirdi: “Babamın sağlık durumu iyi değil, ayakta duramıyor, ilgiye muhtaç.”

Aktivist Bedran Jaber ise, “El Zeru ve diğer esirlerin serbest bırakılması için uluslararası toplumun İsrail hükümetine yaptırım uygulamasını istiyoruz” diye konuştu.

Daha önce de 11 yıl hapishanede tutulan El Zeru, 2002 yılında İsrail mahkemesi tarafından 35 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kaynak: İHA