Adana'daki Cinayet Davası

Boşandığı eşinin iş arkadaşını öldürüp, eski karısını da öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da boşandığı eşinin iş arkadaşını tabancayla öldüren, eski karısını da öldürmeye teşebbüs eden sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Nuh Murat Uludemirci, maktul Volkan Dal'ın babası Salih ve annesi Fatma Dal ile tarafların avukatları katıldı.

Silahlı saldırıda yaralanan Leyla Dönmez bir yakını tarafından tekerli sandalyeyle salona getirildi.

Cinayetten müebbet, eski eşini öldürmeye teşebbüs suçundan da 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen sanık, savunmasında, Volkan Dal'ı daha önce uyararak eski eşinden uzak durmasını istediğini söyledi.

Olay günü de Dal ile Dönmez'i otobüs durağında samimi bir şekilde gördüğünü öne süren Uludemirci, "Durakta gülüşüyorlardı. Şuurumu kaybettim. Amacım öldürmek değildi, yere doğru sıktım nasıl isabet ettiğini anlamadım. Öldüğünü de karakolda öğrendim." dedi.

Leyla Dönmez ise eski eşinden bahis oynadığı ve kıskanç olması nedeniyle boşandıklarını belirterek, "OIaydan önce de birkaç kez benimle barışmak istedi. Ben barışmak istemediğimi söyleyince beni öldüreceğini söyleyerek tehdit etmişti. O zaman karakola şikayette bulunmuştum." diye konuştu.

Olay anında durakta kendisinin kadın bir iş arkadaşıyla sohbet ettiğini, öldürülen kişinin ise 2-3 metre uzaklarında olduğunu anlatan Dönmez, Volkan Dal ile aralarında duygusal bir ilişkinin olmadığını söyledi.

Öldürülen Volkan Dal'ın babası Salih Dal ise "Önce Allah'a sonra adalete güveniyorum. Oğlumu planlayarak öldürmüştür. En ağır cezanın verilmesini istiyorum." dedi.

Savcı mütalaasında, sanık ile müştekinin yaklaşık 17 yıl evli kaldıklarını, şiddetli geçimsizlik nedeniyle bu evliliklerini anlaşmalı boşanma davasıyla sonlandırdıklarını belirtti.

Sanığın boşanmalarına rağmen eski eşini takip ettiği, hatta bu eylemini tehdit ve rahatsızlık boyutuna ulaştığını ifade eden savcı, Leyla Dönmez’in şikayeti üzerine Uludemirci hakkında uzaklaştırma kararı verildiğine dikkati çekti.

Boşanmadan sonra Leyla Dönmez ile öldürülen Volkan Dal arasında duygusal bir ilişkinin başladığını belirten savcı, "Her ne kadar yargılama aşamasında Leyla böyle bir ilişkinin varlığını inkar etse de dosya içeriğindeki ifadelerden bu ilişkinin mevcut olduğunun anlaşıldığı, Leyla ile Volkan'ın aynı iş yerinde çalışmaları nedeniyle tanıştıkları, sanık Nuh'un eski eşinin bir başkası ile görüşmesini bir türlü kabullenemediği, adeta bu durumu kendi iç dünyasında bir mesele haline getirdiği anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Haksız tahrik indirimi uygulanmamasını isteyen savcı, sanığın Dal'ı öldürmekten müebbet, eski eşini öldürmeye teşebbüsten de 15 yıl, ruhsatsız tabanca bulundurmaktan da 3 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen sanık, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde 12 Kasım 2017'de Nuh Murat Uludemirci, otobüs durağında gördüğü eski eşi Leyla Dönmez ile iş arkadaşı Volkan Dal'a tabancayla ateş etmişti. Olayda Dal ölmüş, Dönmez de yaralanmış, Uludemirci ise kaçarken yakalanıp tutuklanmıştı.
Kaynak: AA