3 Yıldır Oturarak Uyuyor

Diyarbakır’da 10 yıl önce vücudu yavaş yavaş şişmeye başlayan ve “fil” hastalığı teşhisi konulan Nebahat Ateş, aşırı kilolarından dolayı 3 yıldır oturarak uyumak zorunda kalıyor. 2 yıl önce de kendilerini doktor olarak tanıtıp yardım edeceklerini belirten kişilerin yardım kampanyasından toplanan paralarla ortadan kaybolduğunu belirten Ateş, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

3 Yıldır Oturarak Uyuyor
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde eşi ve 7 çocuğuyla yaşayan Nebahat Ateş’in (53) vücudu 10 yıl önce yavaş yavaş şişmeye başladı.

Tedavi için doktora giden Ateş’e “fil” hastalığı teşhisi konuldu. Tedavi için İstanbul ve Ankara gibi şehirlere kadar giden Ateş’e çare bulunamadı. Eve kapanan ve her geçen gün vücudu şişmeye devam eden Ateş, aşırı kilolardan dolayı günlük yaşamını tek başına idame etmekte zorlanmaya başladı.

Geçen yıl tartıldığında 188 kilogram çıkan, lavabo ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için yuvarlanmak zorunda kalan, vücudunda yaralar çıkan Ateş, uzanamadığı için de 3 yıldır oturarak uyuyor. 2 yıl önce de kendilerini doktor olarak tanıtıp yardım eli uzatacaklarını söyleyen kişiler tarafından dolandırılan Ateş, hastalığının tedavi edilmesini istiyor.

“Bu halden kurtulmak istiyorum”

Sürekli dört duvar arasında olduğunu ve bu halinden kurtulmak istediğini ifade eden Ateş, “Bana senin ilacın yok dediler eve gönderdiler. “Fil” hastalığı olduğunu söylediler. İhtiyaçlarımı yuvarlanarak gideriyorum. Bacaklarımdan tutup banyonun içerisine girmemi sağlıyorlar. 24 saat bu şekilde oturuyorum. Bu şekilde uyuyorum. Dilim dişimin arasına giriyor, şişiyor konuşamıyorum. Dilim ağzımdan ağır oluyor. Allah rızası için bana yardım etsinler. Ben artık rahat bir şekilde lavaboya gitmek istiyorum. Rahat uzanmak istiyorum. Uzanmak bana hasret oldu. 5 dakika böyle uzanaydım yataydım o zaman ölüm Allah’ın emri. Kollarım uyuşuyor. Allah için herkes görsün benim halimi. Bana yardım etsinler. 2 sene önce doktor olduklarını söyleyen birkaç kişi bizi İstanbul’a götürdü. Tedavi edeceklerini söylediler. Benim adıma kampanya düzenleyip para toplamışlar. Daha sonra ortadan kayboldular” diye konuştu.



“Parayı toplayıp kaçmışlar”

Nebahat Ateş’in kız kardeşi Fatma Ateş, ablasının tedavi için İstanbul’a götürüldüğünü ve onun kampanya düzenlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Dolandırmışlar. Valiliğe falan bildirdik. Dolandırıcı oldukları ortaya çıktı. Öyle bir doktor olmadığı söylendi. Paraları toplayıp kaçıp gitmişler. Biz bu insanlarla da telefonla konuştuğumuzda da bizi tehdit ettiler. Biz yardım paketi, erzak falan istemiyoruz tedavi istiyoruz. Bu kadın artık kendi ayakları üzerinde durmak istiyor. 3 tane de engelli çocuğu var. Sadece engelli maaşları var onun dışında bir gelirleri yok. Allah rızası için bu kadına yardım edin. Ölüme mahkum edilmiş durumda bu kadın.”
Kaynak: İHA