Kırşehir'de Köylere 'İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi'

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, 7 köye 6 milyon liralık bir yatırımla "İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi" hazırlandığını bildirdi.

Dulkadiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çiçekdağı ilçesine bağlı Boğazevci, Kaleevci, Bozlar, Acıköy, Gölcük, Konurkale ve Kabaklı köylerinin kullanımına yönelik 6 milyon liralık bir yatırımla hazırlanan "İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi"nin ihale işlemlerinin ardından kısa sürede faaliyete geçeceğini belirtti.

İl Özel İdaresi'nin yatırımlarının artmasıyla köylere sunulan hizmetin de olumlu yönde ileriye gittiğini vurgulayan Dulkadiroğlu, şunları kaydetti:

"Her türlü oluşumun, varlığın, hayatın idamesini biz aslında suya bağlıyoruz. Özel idarelerin yatırım imkanının artmasıyla köylerimize sunulan hizmet çok daha üst noktalara taşınabiliyor. Köylerimizdeki içme sularının dünya standartlarında olmasını sağlamak amacıyla Çiçekdağı ilçemizin Boğazevci, Kaleevci, Bozlar, Acıköy, Gölcük, Konurkale ve Kabaklı köylerinin kullanabilecekleri içme suyu arıtma tesisimiz yapılacak. İl Özel İdaresi olarak köylerimizdeki hayatı şehirlerimizden daha iyi hale, köylerimizi tercih edilir yaşam merkezleri haline getirmeye gayret ediyoruz. Emeği geçen Kırşehir Valisi İbrahim Akın'a, Kırşehir milletvekillerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Bektaş Aydoğan'a, il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA