Kırıkkale'de 'Magandalara Karşı Her Düğüne Bir Polis' Projesi

Karakeçili ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Kırıkkale'de "Magandalara karşı her düğüne bir polis" projesi kapsamında ilçedeki düğünleri ziyaret ederek, vatandaşları silah atılmaması konusunda uyarıyor.

Karakeçili Emniyet Amir Vekili Cihat Can ve beraberindeki polisler, Zafer Mahallesi'nde Murat Polat'ın kızının düğününe giderek hem hayırlı olsun dileğinde bulundu hem de vatandaşları bilgilendirdi.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Can, silah atmanın kanunen suç teşkil ettiğini ve silah atanların hem yasalara aykırı bir fiilde bulunduklarını hem de maddi açıdan kendi bütçelerine zarar verdiklerini söyledi.

Can, "Allah korusun bir magandanın silahından çıkan bir kurşun bir kardeşimizin canını alsa bunun hesabını kim verecek. Hem bir can gidecek hem de kişi bu dünyasını ve öbür dünyasını karartacak. Silah atarak düğün sahibini onurlandırdığını düşünen kişiler düğünün huzur ve güvenliğini tehdit ediyor. Düğün sahibini onurlandırmak istiyorlarsa mermiye verecekleri para ile düğün sahiplerine hediye alsınlar. Böylece bir hayırlı işe katkıda bulunmuş olurlar." diye konuştu.

Muhtarlar ve vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde aslında herkesin silah atılmasına karşı olduğunu belirten Can, bu konunun üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde geleceklerini kaydetti.

Kaynak: AA