Türk Ve Suriyeli Yetimler Bayram Öncesi Giydirildi

Batman'da 'Yetim Giydirme Projesi' kapsamında Türk ve Suriyeli 150 yetim çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.

Türk Ve Suriyeli Yetimler Bayram Öncesi Giydirildi
Batman'da, "Yetim Giydirme Projesi" çerçevesinde Türk ve Suriyeli 150 yetim çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.

Avrupa Yetim Der tarafından Ramazan Bayramı öncesinde bir mağazaya götürülen Türk ve Suriyeli yetim çocuklar, diledikleri kıyafet ve ayakkabıları seçti.

Derneğin Türkiye temsilcisi Mehmet Nurullah Günaydın, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesi "Yetim Giydirme Projesi" kapsamında kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

Projeyi Türkiye'nin birçok ilinde hayata geçirdiklerini kaydeden Günaydın, bayram öncesi yetimlerin kıyafet ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Projeyi sadece Türkiye'de değil Asya ve Afrika kıtasındaki bazı ülkelerde, Balkanlar'da ve Filistin'de de uyguladıklarını ifade eden Mehmet Nurullah Günaydın, şunları söyledi:

"Hedefimiz bayram öncesi binlerce yetim ve mağdurları giydirmektir. Peygamberimiz de yetimdi. Bundan dolayı İslam'da yetimlere verilen önem bir başkadır. Bu çerçevede bayram öncesi yetimleri giydirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık ise belli dönemlerde fakirlere yardımda bulunduklarını anlatarak, "Bizler hayırseverlerle muhtaçlar arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Bize her konuda destek veren hayırseverlere de teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklar bayrama mutlu bir şekilde girer." dedi.

Yardım alan çocuklardan Mustafa Şen de mutlu olduğunu belirterek, ihtiyaçlarının giderilmesi nedeniyle teşekkür etti.
Kaynak: AA