Terörün Geciktirdiği Karayolunda Sona Doğru

PKK'lı teröristlerin saldırıları dolayısıyla yapımı geciken ŞırnakCizre karayolu iki ay sonra hizmete açılacak Tamamlanan iki tünele, yol çalışmalarındaki ekiplerin güvenliğini sağlarken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Yüzbaşı Mustafa Erdal ve güvenlik korucusu Dündar Paget'in ismi verildi Vali Mehmet Aktaş: 'Yaklaşık 500 milyon lira yatırım bedeli olan bir çalışma. 47 kilometre olan ŞırnakCizre arası 37 kilometreye inecek'

Terörün Geciktirdiği Karayolunda Sona Doğru
EKREM PAYAN - Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırılar dolayısıyla yapımında gecikme yaşanan Şırnak-Cizre karayolunda sona gelindi.

Hedef gözetmeksizin kanlı saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK, bölgenin kalkınmasını ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini engellemek için devletin gerçekleştirdiği yatırımları engellemeye çalışıyor.

Yaklaşık 21 yıl önce ihale edilen ancak teröristlerin çeşitli tarihlerde gerçekleştirdiği baskınlarda yüklenici firmaların iş makinelerini ateşe vermesi dolayısıyla çalışmalar aksadı. Son olarak yol çalışmalarında yer alan ekiplerin güvenliğini sağlarken teröristlerin saldırısı sonucu Yüzbaşı Mustafa Erdal ve güvenlik korucusu Dündar Paget şehit oldu.

Son dönemde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde bölgede güvenliğin sağlanmasıyla Şırnak-Cizre karayolunda yapım çalışmaları hızlandı. Yaklaşık 3 bin metre uzunluğundaki iki tünele şehitler Erdal ve Paget'in ismi verildi.

500 milyon liraya mal olan yol 2 ay sonra hizmete açılacak.

Vali Mehmet Aktaş, AA muhabirine, terör örgütünün yol yapım çalışmalarına yönelik defalarca saldırı düzenlediğini söyledi.

Şırnak-Cizre karayolunda terör örgütünün yüklenici firmanın işçilerini kaçırarak ve araçlarını yakarak yolun bitirilmesini engellediğini anımsatan Aktaş, "Bu yolda maalesef askerimiz ve güvenlik korucumuz yol emniyeti sağlarken hain terör örgütü tarafından şehit edilmişlerdir. Terörle mücadelede gösterilen etkin mücadele sonucunda o bölgeler terörden temizlendi." dedi.

- 20 dakika sürecek

Yolun Şırnak için büyük bir yatırım olduğunu dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"500 milyon lira bedeli olan bir yatırım. 47 kilometre olan Şırnak-Cizre arası 37 kilometreye inecek. Bu da bizi gerçekten çok rahatlatacak. Duble yol olduğu için konforlu bir ulaşım sağlanacak. 45 dakika süren Şırnak-Cizre arası 20 dakikaya inmiş olacak. İnsanlarımıza büyük bir hizmet yapılmış olacak. Burada Cudi Dağı'nın altından geçen 3 kilometre uzunluğunda iki tane tünel ve iki tüneli birbirine bağlayan bir viyadük var. "

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, terör saldırılarının yol ve eğitim hizmetlerini sekteye uğrattığını söyledi.

Mevcut yolun dar ve tek şerit olması dolayısıyla sürekli kazaların meydana geldiğini dile getiren Geliş, yeni yapılacak yolun Şırnaklılar için büyük önem taşıdığını aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Şırnak mitinginde Şırnak-Cizre yolunun 2 ay içinde hizmete açılacağını müjdelediğini vurgulayan Geliş, yolun tamamlanmasıyla Şırnak'ın gelişeceğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Turgay Birlik ise kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin ulaşım olduğuna işaret etti.

Karayolunun yapımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Birlik, "Hayaldi, gerçek oldu. Bize bu güzellikleri yaşatan başta devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Kaynak: AA