Suudi Arabistan'dan Ekonomik Krizdeki Ürdün İçin Dörtlü Zirve

Suudi Arabistan Krallığı, Ürdün’ün yaşadığı ekonomik krize çözüm bulmak üzere Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt’in Mekke-i Mükerreme’de dörtlü zirve toplantısı yapacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kral Selman bin Abdul Aziz’in Ürdün’deki ekonomik krizi takip ettiğini ve krizden çıkması için Ürdün Kralı II. Abdullah, Kuveyt Emiri Şeyh Ahmet El Cabir El Sabah ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile telefon görüşmeleri yaparak Ürdün’ün ekonomik krizden çıkmasına destek sağlama yollarını görüşmek üzere 26 Haziran’da Mekke-i Mükerreme’de dörtlü zirve yapmaya karar verildiği belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdül Aziz, dün gece Ürdün Kralı II. Abdullah’ı telefonla arayarak iki ülke arasındaki tarihi ilişkileri geliştirme ve bölgesel meseleler konusunda görüşme yaptı. Kral Selman bin Abdulaziz’in görüşmede Suudi Arabistan ve Ürdün arasındaki ilişkileri güçlendirmek, iki ülke halkının menfaatlerine hizmet ve Arap meseleleri konusunda işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaptığı belirtildi.
Kaynak: İHA