Sinop Belediyesi Çalışmaları

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, yaz sezonuna kadar trafik hariç tüm sorunları çözülme aşamasına getireceklerini söyledi.

Başkan Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonuna girerken kente gelecek yerli ve yabancı turistlere daha güzel bir ortam sunmak için 24 saat görev başında olduklarını belirtti.

İki yıldır devam eden doğal gaz çalışmaları nedeniyle kent merkezinde meydana gelen olumsuzluklar ve görüntü kirliliğinin büyük ölçüde giderildiğini anlatan Ergül, asfalt çalışmaları ve yeni düzenlemelerle Sinop'un yaz sezonuna pırıl pırıl gireceğini kaydetti.

Her şeyin Sinop'un geleceği için olduğunu dile getiren Ergül, şöyle konuştu:

"Yoğun şekilde çalışarak sezon hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yaz sezonuna kadar trafik hariç tüm sorunları çözülme aşamasına getireceğiz. Nüfusun yaz sezonunda beşe katlandığı bir kentte trafik sorunu mutlaka olacaktır. Trafik sorununun olmadığı yer yok."

Sinop'un eski bir şehir olduğuna, caddeler, sokaklar, otoparkların yetersiz kaldığına işaret eden Ergül, "Sinop Çevre Yolu projesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah o proje tamamlandığında Sinop'un yol konusunda kurtuluşu olur. Dolayısıyla kentte trafik sorunu da çözümlenmiş olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA