Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Tarihi Çarşı'da çeşitli bölgelere yangın dolapları konulduğu bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, ilçenin özellikle tarihi bölümündeki yapıların ahşap, bazı mahallelerin de çeşitli sebeplerden dolayı ulaşımının kolay olmaması nedeniyle İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın dolapları uygulamasına başlandığını söyledi.

Koruma kurulu onaylı 6 yangın dolabından 2'sinin yerleştirildiğini ifade eden Ürkmezer, "Bu noktalarla birlikte Köprülü Camisi bahçesine, Musalla ve Karaali mahallelerine, Kileciler Konağı Kavşağı, İzzet Paşa Camisi çevresi ve Ulu Cami çevresine yangın vanaları çok kısa sürede yerleştirilecek. Kentimiz vatandaşlarımızın büyük katkıları ve gerçekleştirdiği çalışmalar ile korumanın başkenti unvanını almıştır. Koruma bilincinin üst seviyede olduğu Safranbolu'da aynı bilinçle gerek kaymakamlık ve belediye olarak biz, gerekse vatandaşlarımız, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu tertibatı kullanmak inşallah nasip olmaz." diye konuştu.

- Leyla Dizdar Kültür Merkezi protokolü

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde hayır sever iş adamı Şefik Dizdar tarafından yapımı gerçekleştirilecek Leyla Dizdar Kültür Merkezinin protokolü imzalandı.

Protokol töreninde konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmeze, Safranbolu'nun yetiştirdiği hayırsever iş adamı Dizdar'ın Safranbolu'ya ve bölgeye kazandıracağı önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

İlçenin oldukça modern bir kültür merkezine kavuşacağını aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:

"İsmi 'Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi' olarak kararlaştırıldı. Böyle bir kompleksi Safranbolumuza kazandıracağı için Şefik Dizdar ve Kültür Turizm Vakfına tüm ilçe adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Leyla Hanımefendi'ye bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

Daha sonra Ürkmezer ve Dizdar, protokolü imzaladı.

Kaynak: AA