Yozgat'ta 76 Bin 545 Öğrenci Tatile Girdi

Yozgat'ta 76 bin 545 öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.



2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde karne töreni düzenlendi.

Karne töreninde konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, öğrencilerin yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek öğrencilere en bir kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Eğitim insanın doğumundan ölümüne kadar geçen bir süreç olduğunu anlatan Yurtnaç, "Bu süreci verimli kullanmamız gerekiyor. Öğrencilerimiz yaz boyunca hep eğlenecekler diye bir şey yok. En az bir kitap okumaları gerekiyor. Hayat o kadar büyük bir rekabet ki o kadar büyük bir yarış ki üniversiteyi bitireceksiniz iş arayacaksınız. Bunlar hayatta karşılaşacağınız durumlar. Onun için kendinizi nitelikli hale getirmelisiniz. Bunun için de okumayı bırakmayacaksınız." dedi.

İl Mili Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da, 2017-2018 eğitim öğretim dönemini başarılı bir şekilde tamamladıklarını hatırlatarak Yozgat genelinde 76 bin 545 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı öğrencilere karneleri ve ödülleri Vali Yurtnaç ve İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı tarafından verildi.

Kaynak: AA