Yağlı Tohumlar Kooperatifi, Arpa Alımına Başladı

Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi, arpa alımlarına başladı.



Kooperatif Başkanı Hakkı Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun Yenişehirli çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Arpa alımlarını 4 fiyat kategorisinde yapacaklarını belirten Çetin, "Arpa alım fiyatlarımızı ortaklardan borç karşılığı 90 kuruş, müşterilerden borç karşılığı 89 kuruş, ortaklardan peşin bedelle 90 kuruş, müşterilerden de peşin bedelle 89 kuruş olarak belirledik." dedi.

Çetin, kooperatifi olarak ilçedeki tüm arpa ve buğdayları peşin para ve borç karşılığı alacak güçleri olduğunu dile getirerek, "Çiftçilerimizin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bizi tercih edeceğine inanıyorum. Arpa alımlarından sonra dönem içinde buğday, ayçiçeği ve dane mısır alımlarının da başlayacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren hem Yenişehir çiftçisi, hem de ortaklarımız için çalışıyoruz. Çiftçimiz ve ortaklarımızın haklarını koruma ve köylümüzü ayakta tutmanın mücadelesi içindeyiz. Çalışmalarımızı bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz."

Arpa ezmesi ve yem satışlarına başlattıklarını aktaran Çetin, ayçiçeği rekolte alımlarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA