'Türkiye'yi 10 Büyük Ekonominin İçine Taşıyacağız'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:'Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonominin içine taşıyacağız. Türkiye ekonomide 17. sıraya yükseldi, G20'de artık biz de varız. Hatta satın alma paritesine göre şu anda dünyada 13. sıradayız. Bu yeterli mi? Değil. İnşallah sizlerin sayesinde Türkiye daha da büyüyecek' 'Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurmak için böyle bir teşebbüste bulundular ama Allah razı olsun kahraman ordumuz Fırat Kalkanı ve arkasından Zeytin Dalı Harekatı ile onlara gereken dersi verdi, planlarını suya düşürdü ama bundan rahatsız olanlar var' 'Kahraman bir subayımız var, İsmail Metin Temel Paşamız. Rahatsız olanlar apoletini sökecekmiş. Sen kim oluyorsun? Biz, hepimiz Mehmetçiğiz, hepimiz erinden en üst komutanına kadar askerimizin arkasındayız'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonominin içine taşıyacağız. Türkiye ekonomide 17. sıraya yükseldi. G20'de artık biz de varız. Hatta satın alma paritesine göre şu anda dünyada 13. sıradayız. Bu yeterli mi? Değil. İnşallah sizlerin sayesinde Türkiye daha da büyüyecek." dedi.

Eroğlu, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 138 milyon lira tutarındaki 4 tesisin açılışı ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkenin büyüyebilmesi için hedeflerinin olması gerektiğini belirtti.

Kilis'in bir anda kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafiri ağırlamak durumunda kaldığını dile getiren Eroğlu, bu nedenle özellikle içme suyu anlamında zaman zaman sıkıntıya düştüğünü söyledi.

Eroğlu, temeli atılan tesislerin en kısa zamanda tamamlanması için yakından takip edeceğini ifade etti.

Türklerin tarihten bu yana hep büyük hedefleri olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonominin içine taşıyacağız. Türkiye ekonomide 17. sıraya yükseldi. G20'de artık biz de varız. Hatta satın alma paritesine göre şu anda dünyada 13. sıradayız. Bu yeterli mi? Değil. İnşallah sizlerin sayesinde Türkiye daha da büyüyecek. Dolayısıyla bizim birinci kızıl elmamız 2023, ikinci kızıl elmamız 2053. İstanbul'un Fethi'nin 600'üncü yılında inşallah dünyadaki bayrağımızı daha da zirveye taşıyacağız ve daha büyük bir hedef, 2071 yılında Türkiye dünyada küresel güç olacak. Bunun için yapacağımız çok basit, birlik, beraberlik, kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım. Yani yola devam dememiz lazım."

- "Askerimizin arkasındayız"

Türkiye'nin yükseldikçe önünü kesmek isteyen ülkelerin sayısının da arttığını ifade eden Eroğlu, terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'ın da söz konusu ülkeler tarafından desteklendiğini aktardı.

Eroğlu, Türkiye düşmanlarının son olarak, 40-45 yıldır besledikleri FETÖ'yü devreye soktuğunu ancak halkın ve hükümetin gücü sayesinde başarısız olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Darbe girişimlerinden sonra yerlerinde durmuyorlar, hemen güney sınırlarımızda Afrin'de nasıl tahkimat yaptıklarını gördük. Oradaki tahkimatı kim yaptırdı, kim silah veriyor onlara? Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurmak için böyle bir teşebbüste bulundular ama Allah razı olsun kahraman ordumuz Fırat Kalkanı ve arkasından Zeytin Dalı Harekatı ile Mehmetçik onlara gereken dersi verdi, planlarını suya düşürdü. Ama bundan rahatsız olanlar var. İşte kahraman bir subayımız var, İsmail Metin Temel Paşamız. Rahatsız olanlar apoletini sökecekmiş. Sen kim oluyorsun? Biz, hepimiz Mehmetçiğiz, hepimiz erinden en üst komutanına kadar askerimizin arkasındayız."

Konuşmaların ardından, DSİ tesislerinin temeli atıldı, tamamlanan yatırımların açılışı gerçekleştirildi ve orman köylülerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtıldı.

Törene, Vali Mehmet Tekinaslan, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Hasan Kara, KİYÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, AK Parti Kilis milletvekili adayı Ahmet Salih Dal ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Canarslan da katıldı.
Kaynak: AA