Türkçe'nin Doğru Kullanımı Yarışması

Lüleburgaz ilçesinde Türkçe'nin doğru ve güzel konuşulması ve Türk dilinin zenginliklerinin ortaya çıkarılması etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Aşkiye Neşet Çal Salonu'nda Kaymakam Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, 2006 yılından bu yana Türkçe'nin doğru kullanılması için bu tür yarışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Aynı zamanda Türk dilinin zenginliklerinin farkına varılması açısından yıl içinde masal anlatma, öykü, şiir yazma gibi çok sayıda etkinliğin de yapıldığına vurgu yapan Çetin, Türk milletini meydana getiren unsurların başında Türkçe olduğunu kaydetti.

'Dil bir ulusun bütünlüğü ve geleceği için çok önemlidir' diyen Çetin, "Eğer dilde ayrışmalar olursa o ulus kendini ayakta tutan değerlerden yoksun kalır. Dil geçmişten geleceğe bir köprüdür. Bu köprü sağlam olursa, ulusların sosyal hayatları, tarihi bağları, birikimleri, değerleri nesilden nesile aktarılır. Eğer bu köprü sağlam olmazsa o ülke ayakta duramaz. Dil bağımsızlığın sembolüdür." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ortaokullar ve liseler arasında yapılan 'Deneme Yazma' ve 'Kelime Türetme' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Kaya ve Çetin tarafından takdim edildi.

Kaynak: AA