THY İle Oman Air Arasındaki Kod Paylaşımı Anlaşması

Oman Air'in Maskat ve İstanbul güzergahında seferlerine başlamasıyla THY ile arasında var olan tek taraflı anlaşma karşılıklı olacak şekilde genişletildi.

Türk Hava Yolları (THY) ile Oman Air arasındaki kod paylaşımı anlaşması genişletildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Umman’ın ulusal havayolu şirketi Oman Air'in 1 Haziran itibariyle Maskat ve İstanbul güzergahında seferlerine başlamasıyla THY ile arasında var olan tek taraflı codeshare anlaşmasının çerçevesi, karşılıklı olacak şekilde büyütüldü.

Anlaşma, 2013'ün aralık ayında imzalandığından günümüze kadar sadece THY'nin İstanbul-Maskat hattında icra ettiği seferlerle tek taraflı şekilde yürürlükteydi. Mevcut anlaşmanın karşılıklı olması ile her iki taşıyıcı tarafından Maskat ve İstanbul'a düzenlenen uçuşlar sayesinde yolcular, Umman ve Türkiye arasında daha fazla seyahat imkanına sahip olacak. Böylelikle hem bayrak taşıyıcı havayolu şirketlerinin hem de ülkelerinin ticari ortaklığı artacak.

Bu kapsamda, THY ile Oman Air, günde tek sefer gerçekleştirdikleri Maskat- İstanbul güzergahında karşılıklı olarak kod paylaşımı yapabilecek.

Kaynak: AA