Okuma Yazma Öğrenen Kadir Koncak Belgesine Kavuştu

Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma öğrenen 68 yaşındaki Kadir Koncak'a belgesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Demirci Mahallesi'nde açılan kurs son buldu.

Köy ilkokulunda düzenlenen kursu başarıyla tamamlayanlara İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven okur yazar belgelerini verdi.

Çobanlık yapması nedeniyle okulda açılan kursa katılamayan ve okuma yazmayı yaylada Bekir Sarıkaya'nın verdiği derslerde öğrenen Kadir Koncak'a belgesi ise Kaymakam Vekili Onay tarafından yine yaylada verildi.

Kendisine okuma yazma öğretilmesini sağlayan herkese teşekkür eden Koncak, "Çobanlık yaptığımdan okula gidemedim. Okum yazmam yoktu. Bir yazı veya mektup geldiği zaman okutacak kişi arıyordum. Hayvanlarım nedeniyle okuldaki kursa da gelemedim ama hocamız 'Sen bize gelemezsen biz size geliriz' diye yaylada bana okuma yazma öğretti." dedi.

Kaynak: AA