KKTC'de Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının son bulmasıyla üniversitelerde mezuniyet törenlerini kutlamaya başladı.

KKTC'de Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı
Eğitimde üçüncü yılını geride bırakan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ilk mezunlarını verdi. Mezunları diplomalarını Girne Amfi Tiyatro’da düzenlenen tören ile aldı.

KAÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, ilk mezunlarının diplomalarını almalarından dolayı büyük sevinç duyduklarını vurgulayarak, “ Önemli olan mezun olmak değil, nitelikli birer dünya vatandaşı olarak eğitimi tamamlamaktır. KAÜ mezunlarının bu nokta da iş yaşamlarında çok iyi yerlere geleceğinden şüphemiz yok” dedi.

“İlkeli, aktif, girişimci ve adil olacağınızdan şüphem yok”

Yeniden yapılanan ve hızla değişen bir dünyada yaşadığımıza vurgu yapan Vehbi, mezun öğrencilere seslenerek, “Sizler, bunun için hazırlandınız, bu beceriler ile mezun oluyorsunuz. Sizleri, çağdaş, laik, adil, etik değerlere ve çevreye saygılı, katılımcı, yarını düşünüp planlayan, gönül birliği ve uyum içerisinde ülke çıkarları için çalışılabilecek bireyler olarak, ülkemizdeki ve dünyadaki benzerleriniz arasında önemli bir yere getirmeye çalıştık, bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Sizlerin değişen ve gelişen dünyada hedeflere sahip, ilkeli, aktif, girişimci ve adil olacağınıza tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

“Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın, adaletin ve bilimin ışığının aydınlatmasını dilerim”

Vehbi, mezunlarının üniversitelerinde edindiği bilgileri kullanarak, bilimsellikten ayrılmadan, kendilerini ve başkalarının tecrübelerini ve fikirlerini de göz önüne alarak, projeler geliştirecek, kararlar verecek ve tüm bunlarla insanlığa faydalı neticeler ortaya koyma yolunda çaba gösterecek nitelikli gençler olarak yetiştirildiğini kaydetti.

Vehbi son olarak öğrencilere hitaben, “Değerli öğrenciler, sizleri bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı, bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın, adaletin ve bilimin ışığının aydınlatmasını diler, yeni hayatınızda hepinize üstün başarılar temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA