'İmar Barışı'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleyen "İmar Barışı" için vatandaşların en kısa sürede başvuruda bulunması gerektiğini söyledi.

Turan, Çanakkale'deki ziyaretleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü ziyaret ederek "İmar Barışı" başvuruları hakkında bilgi aldı.

İmar Barışı'nın son dönem yürürlüğe giren en önemli kanunlardan biri olduğunu ifade eden Turan, "İmar barışı adı altında Türkiye'de 13 milyon bağımsız gayrimenkulü ilgilendiren, devletle milletin barışmasını ümit eden bir kanun geçirmiştik. Bugün itibariyle kaç diye ifade edilen imara aykırı olan ahırlar, evler, tatil beldelerin tüm bu imara aykırı olan düzenlemelerin il müdürlüğümüzle görüşülerek yasal zemine oturtulması süreci başladı. Biz de bugün arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Neler yapıldığını görmek istedik." diye konuştu.

Bülent Turan, bu kapsamda Türkiye'de 13 milyon başvuru beklendiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Çanakkale'de ise 11 bin beklenti var. Dolayısıyla ben 11 bin hemşehrimizin zaman kaybetmeksizin buralara gelip yasal zeminde işlerini çözmesini ümit ediyorum. Ama şunu bir daha söylemek isterim bu bir imar kanunu değil, imar barışı. Onun dışında 31 aralık 2017 itibariyle tüm Türkiye'nin uzaydan çekilen fotoğrafları var sınırlar belli, yerler belli. Yeni dönemde kanundan sonraki dönemde yapılan hiçbir kaçak yapının affı söz konusu değil. Zaman zaman aldığımız bölgelerde sahil bölgelerinde özellikle ciddi kaçak girişimler olduğunu öğreniyoruz. Bunları kurumlarımız engellemeye çalışıyor. Gecikmeden vatandaşlarımız buralara başvursun."

Kaynak: AA