GRÜ Bünyesinde 'TİF Radyo' Yayın Hayatına Başladı

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan "TİF Radyo"nun bugün itibariyle yayın hayatına başladığını, bir kaç ay içerisinde de televizyon kanalının faaliyete geçirileceğini söyledi.

Coşkun, TİF Radyo'nun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, fakülte bünyesinde radyo ve televizyon stüdyoları oluşturma adına iki yıl önce çalışma başlattıklarını belitti.

Projenin tamamlanması için yoğun çaba harcadıklarını ve bugün itibariyle de "TİF Radyo"nun deneme yayınına başladığını vurgulayan Coşkun,"Radyomuz hayırlı olsun. Heyecan ve gurur verici bir günü yaşıyoruz. Bir hayal gerçekleşti. Üniversitemizin göz bebeği olan eğitim kurumlarımızdan olan Tirebolu İletişim Fakültesi bugün ilk radyo yayına başladı."

Şimdilik internet üzerinden hizmet verecek olan radyonun marka tescil aşamasında olduğunu ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Tescili alındıktan sonra karasalda da faaliyete geçecek. Böylelikle radyomuz karasal yayınla da Giresun ve bölge insanına ulaşacak. Şu anda sadece internet üzerinden faaliyetini sürdürecek."

Coşkun, televizyon stüdyosunun oluşturulması çalışmalarının da devam ettiğini aktararak, eylül ayından itibaren de "TİF TV"nin önce internet üzerinden yayın hayatına başlayacağını söyledi.

Giresun dışında yüz binlerce Giresunlu'nun yaşadığını dile getiren Coşkun,"İnternet üzerinden yapılacak radyo ve televizyon yayınlarıyla gurbette yaşayan hemşehrilerimize de ulaşmanın hedefindeyiz. Sıla ile gurbeti bu sayede buluşturacağız." diye konuştu.

Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas ise, radyonun yayın akışı içerisinde güncel akademisyen ve öğrencilerin hazırlayacağı programların yeralacağını söyledi.

Radyonun ilk canlı yayın konuğu ise Rektör Coşkun oldu.

Kaynak: AA