22 Yıldır Kayıp Oğlunun Bulunmasını İstiyor

Kahramanmaraş'tan 22 yıl önce çalışmak için Balıkesir'e giden Mustafa Çamçakal'dan bugüne kadar haber alamayan ailesi, öldüğünü düşündükleri çocuklarının cenazesinin bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kahramanmaraş'tan 22 yıl önce çalışmak için Balıkesir'e giden Mustafa Çamçakal'dan bugüne kadar haber alamayan ailesi, öldüğünü düşündükleri çocuklarının cenazesinin bulunması için yardım istiyor.

Merkez Onikişubat ilçesi Akçakoyunlu Mahallesi'nde yaşayan Çamçakal ailesinin 3 çocuğunun en büyüğü olan baklava ustası Mustafa Çamçakal, 22 yıl önce çalışmak için Balıkesir'in Erdek ilçesine gitti.

Kısa süre sonra oğlunun iş yerinden telefonla arayan bir kişi, Çamçakal'ın işten ayrıldığını söyleyerek, eve gelip gelmediğini sordu.

O günden beri oğlundan haber alamayan ve umudunu yitiren anne Sıdıka Çamçakal, öldürüldüğünü düşündüğü oğlunun cenazesinin bulunması için destek bekliyor.

Anne Çamçakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 yıl önce çalışmak için Balıkesir'e giden oğlundan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Oğlunun öldürülmüş olabileceğini savunan Çamçakal, şunları kaydetti:

"22 yıl önce Ramazan Bayramı öncesi gelen bir telefonda 'Oğlun iş yerinden kaçarak eve gitti' denildi. Ben de uzak mesafe hemen gelemez diye düşündüm. Oğlum eve gelmeyince telefonla çalıştığı iş yerini aradım. 'Oğlunu hiç sorma' dediler, 'adı duyulmamış bir memlekete gitti senin oğlun' denildi. Ben onlara, 'adı duyulmamış memleket neresi, ya toprağın altı ya da denize attınız' dedim. Bir hafta sonra bir başka kişiden telefon geldi. Beni arayan ve ismini söylemeyen kişi oğlumun öldürüldüğünü söyledi. 22 yıldır bekliyorum, oğlumun cenazesini, kemiklerini versinler yeter. Diğer çocuklarımın da psikolojisi bozuldu. Yetkililerden yardım bekliyorum."

Çamçakal, Erdek ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında İ.K. adlı bir kişiye dava açıldığını, ancak somut delil olmadığı için zanlının beraat ettiğini belirterek, mahkeme kararına itiraz ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA