Yüksekova'da Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçeye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye 14 kilometre mesafedeki Büyükçiftlik beldesine bağlı Ünlüce köyünde kurulacak OSB'nin bölgenin istihdamına, gelişmesine ve üretimine katkı sağlayacağını belirtti.

Bölgenin İran ve Irak'a komşu olduğunu anımsatan Kaşıkçı, "Jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda. Bünyesinde birden fazla sınır kapısını barındırıyor. Bu sınır kapılarının üretimden desteklenmesi gerekiyor. Artık burada üretim olsun, istihdam olsun, geleceğe yönelik bir üretim üssü olsun istiyoruz." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca ise bakanlıklarının projeye büyük önem verdiğini ifade ederek, "Bakanlık büyük hedefler doğrultusunda organize sanayiyi kazandırmak istiyor. İstihdam noktasında büyük sorunların önüne geçilecek. 152 hektarlık bir kamu alanı üzerinde dev bir yatırım gerçekleştirilecek. 40 milyon lira civarında yatırım planı düşünülüyor." diye konuştu.

Kaynak: AA