Vali Zorluoğlu, 'Kardeşlik Sofrası'nda Oruç Açtı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, Çaldıran ilçesinde, kaymakamlığın kurduğu "Kardeşlik Sofrası"nda vatandaşlarla orucunu açtı.

Vali Zorluoğlu, ilçe otogarında tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi ile başlayan programda, vatandaşlarla aynı masada oturarak iftar yaptı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yemekte vatandaşları selamlayan Zorluoğlu, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içinde ramazan ayının güzel bir akşamını aynı sofra etrafında idrak ettiklerini söyledi.

İlçeye büyükşehir ve ilçe belediyesi eliyle getirilen hizmetlerden de söz eden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Devletimizden belediyelerimize gelen bir tek kuruş yanlış bir yerde kullanılmadı ve gelen her bir lira, çok şükür sizlerin hizmetinde yol, su, kanalizasyon, park, yeşil alan, kaldırım ve diğer belediye hizmetleri şeklinde sizlerin hizmetine sunuldu. Gerçekten de kaynaklar doğru yerde kullanıldığında bir yıl gibi çok kısa zamanda, belediye hizmetleri bakımından nasıl bir dönüşüm sağlandığını hepimiz gördük. İnşallah sizlerin desteği devam ettiği sürece gerek büyükşehir belediyesi gerek Çaldıran Belediyemizin hizmetleri devam edecek."

İftar sonrası ilçe merkezinden geçen Van Yolu Caddesi üzerindeki bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelen Zorluoğlu, mevcut huzur, birlik ve kardeşlik ortamı devam ettikçe kentin bütün hizmetlerle buluşturulacağını belirtti.

Geçen temmuz ayında Van'da göreve başladığında ilk geldiği ilçenin şehit cenazesi nedeniyle Çaldıran olduğunu anımsatan Van Valisi Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Çok acı günlerdi. Bunları düşünüp gerçekten bütün vatandaşlarımızın buna göre bir hareket tarzı belirlemesi gerekir. Bir tane kardeşimizin burada Allah muhafaza başına bir şey gelse, Çaldıran'ı altından yapsak da bir anlam ifade etmez. Çaldıran bizim kıymetli ilçemiz. Geçen yıl geldiğimde muhtarlarımız bizden Doğubayazıt-Tendürek yolunun açılmasını talep etti. Bu sene o yol kapanmasın diye jandarmamız ve emniyetimiz çok özel tedbirler aldı. Canla başla orada birçok jandarma evladımız, siz burada huzur içerisinde işinizi gücünüzü yapasınız diye 24 saat nöbet tutuyor. Bunun kıymetini bilmek lazım. Hizmetlerin hepsi olur. Yeter ki huzur ve istikrar olsun, devletimize destek vermeye devam edin. İnşallah bir daha geldiğimizde çok daha farklı şeyleri konuşacağız. Çocuklarımıza çok daha müreffeh daha güzel bir Van bırakacağız."

İlçede 60 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesinde incelemelerde bulunan Zorluoğlu'na, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın eşlik etti.

Kaynak: AA