TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu Açıklaması

'Mitsubishi Electric gibi bir dünya devinin de özellikle Ortadoğu, Kafkasya, Rusya ve Avrupa gibi pazarlara yakın olan, lojistik yönden çok büyük avantajları bulunan bu bölgede yer alması en büyük temennimiz'.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Mitsubishi Electric gibi bir dünya devinin de özellikle Ortadoğu, Kafkasya, Rusya ve Avrupa gibi pazarlara yakın olan, lojistik yönden çok büyük avantajları bulunan bu bölgede yer alması en büyük temennimiz." dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisince organize edilen "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliğine katılmak üzere kente gelen Mitsubishi Electric Pazarlama Departmanı Kıdemli Müdürü Kazuyoshi Hara ve Hiroshi Matsumura, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.

Hacısalihoğlu, ziyarette, Trabzon'un Arsin ilçesinde hizmete girmesi planlanan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi konusunda Hara ve Matsumura'ya bilgi vererek, buraya yatırım davetinde bulundu.

Bölgenin önemine de dikkati çeken Hacısalihoğlu, "TR61 Yeşil Endüstri Bölgesinde orta ve yüksek teknoloji yatırımları yer alacak. Mitsubishi Electric gibi bir dünya devinin de özellikle Ortadoğu, Kafkasya, Rusya ve Avrupa gibi pazarlara yakın olan, lojistik yönden çok büyük avantajları bulunan bu bölgede yer alması en büyük temennimiz." diye konuştu.

- "Üniversitemiz, eleman konusunda önemli bir kaynaktır"

Hacısalihoğlu, bölgede yer alacak firmaların, orta ve ileri teknoloji alanında Trabzon'da eleman sıkıntısı çekmeyeceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan ve mühendislik bölümlerinden her yıl onlarca mezun veren üniversitemiz, eleman konusunda önemli bir kaynaktır. Mitsubishi Electric firmasına önümüzdeki günlerde TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi ile ilgili daha kapsamlı bir sunum yapmayı arzuluyoruz."

Kazuyoshi Hara ise konuyu şirketin üst yönetimine ileteceğini kaydetti.

Öte yandan görüşmede, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman da yer aldı.
Kaynak: AA