Sur'daki Terör Mağdurları İftarda Buluştu

Sur ilçesinde terör örgütü PKK saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler iftarda bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi, Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER), Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, Yardımeli Derneği organizasyonuyla yüzlerce terör mağduru bir alış veriş merkezinde iftar yaptı.

Organizasyona katkısı olan Yılmaz Acu, Sur'daki terör mağduru aileler ve yetimleri buluşturduklarını belirterek, özellikle terör nedeniyle psikoloji bozulmuş çocuklar için bazı etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Devletin sunduğu imkan ve hayırsever vatandaşların yardımıyla bu tür çalışmalar yapıldığını anlatan Acu, şunları kaydetti:

"Aileler çukur olaylarında çok mağdur oldular, ekmeğe muhtaç oldular. Bu insanlara karşı hepimize görevler düşüyor. El birliğiyle yardım etmeliyiz. Çok büyük acı çektiler. Terör insanları ekmeğe muhtaç etti. Terörün ne dili, ne de dini vardır. Terör her zaman insanlığı hedef almıştır. On binlerce insan evsiz, yurtsuz kaldı. Terörü yaratanlara lanet olsun. Hiç kimseden de korkumuz yok. Biz devletimizi de bayrağımızı da seviyoruz. Her zaman da devletimizin, bayrağımızın yanındayız."

Aileler, yemeğin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla evlerine bırakıldı.

Kaynak: AA